Teltat

Teltta on vaeltajan koti, jonka tehtävänä on tarjota suojaa sateilta ja tuulilta. Teltan valinnassa huomioitavia asioita ovat mm. kestävyys, koko ja paino. Myöskin värillä on merkitystä turvallisuustekijänä.

Tärkeä tekijä on teltassa on hyvä ilmanvaihto. Hyvä vaellusteltta on helppo ja nopea pystyttää myöskin hankalissa olosuhteissa. Telttatyyppejä ovat mm. harjateltta, pyramiditeltta, kupoliteltta ja tunneliteltta. Retkeilykäytössä käytetyimmät ovat kupoli- ja tunneliteltta. Kupoliteltta pysyy kaarien ansiosta pystyssä ja se voidaan pystyttää ilman kiiloja, joten sitä voi käyttää esim. kalliolla.

Nykyään vaellusteltoista suurin osa on kaksikerroksisia, joissa on erikseen ulko- ja sisäteltta. Ulkoteltta on vedenpitävää materiaalia. Tällaisessa mallissa vältetään kosketus ulkoteltan sisäpintaan tiivistyneeseen kosteuteen. Tuuletusaukot on oltava varustetut hyttysverkoilla. Tunneliteltassa on yleensä absidi. Absidi on teltan eteinen. Se on tila, jossa voi säilyttää varusteita. Riittävän tilavassa absidissa voi myöskin laittaa ruokaa erityistä varovaisuutta noudattaen suojassa tuulelta ja sateelta.

Teltan katossa on hyvä olla kuivausnaru, johon voi yöksi laittaa vaatteita kuivumaan. Pikkutavaroille on kätevää olla pienet taskut sisäseinillä. Mitään painavaa ei taskuihin eikä narulle pidä laittaa. Teltan koko ilmoitetaan yleensä henkilöluvulla. Kolmen hengen telttaan sopii siten kolme ihmistä. Mukavampaa asuminen teltassa kylläkin on, jos majoittujia on kaksi. Koskapa suuri osa ajasta vaelluksilla vietetään teltassa tilaa ja väljyyttä on hyvä olla tarpeeksi.

Olet täällä

Etusivu -> Varusteet -> Teltat

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.