Nissonvaggi

Tältlägret

Liikkeelle lähdettiin Abiskosta Kungsledeniä aluksi seuraillen.  Noin kolmen kilometrin jälkeen poikettiin reitiltä suuntaan Ballinvaggi tavoitteena Ballinjohkan varrella sijaitseva ”tältlägret”. Tällä paikalla oli jäänteitä vanhasta leiristä. Kodan rauniot ja ränsistynyt lipputankokin oli vielä pystyssä.

Ilta sujui normaalien leiriaskareiden parissa. Valokuvausta ja iltapalan valmistusta. Saatinpa rakenneltua jonkinlainen nuotiokin.

Nissonvaggi

Aamulla jatkettiin kapuamista ylemmäs edelleen Ballinvaggia seuraten. Noin 1000 metrin korkeudella suunnattiin itään Pallentjåkkan paikoin lumista pohjoisrinnettä  pitkin kohti Nissonvaggia. Hetki harkittiin Pallentjåkkan huiputtamista, mutta ajatuksesta päätettiin tällä kertaa luopua. 

Kun Nissonvaggia oli kuljettu muutama kilometri, lähdettiin lounaaseen kohti pikkuruista järveä. Kartassa tuo järvi on ilmeisesti nimellä 1140. 

Tuolta karusta ja kivisestä paikasta löytyi parille teltalla tasaista alustaa. Tänne jäätiin toiseksi yöksi.

Lapporten

Järveltä laskeuduttiin alas kohti Nissonvaggia. Laaksoa kävellen käännyttiin vähitellen itään päin ja edelleen Lapporttenin suuntaan. Sää jatkui edelleen helteisenä. Milteipä liian kuumana vaeltamista ajatellen.

Kolmas ja tämän reissun viimeinen leiri pystytettiin Lapportenin laaksoon Cuonjajärven pohjoispuolelle. Aamusella patikoitiin mukavassa alamäessä kohti Abiskoa.  Mukava lyhyehkö vaellus.  Kungsledenin ulkopuolella oli totutun rauhallista. Ainoastaan koko reissun kestänyt helle aiheutti pikkuisen ongelmia.

Olet täällä

Etusivu   ->  Vaellustarinat ->  Nissonvaggi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.